Stefanie, fire år siden du opptrådte helt naken i videoen for «B 96». Øynene hennes så grønne og skjøre. De virket sårbare, men også modig og fri. Du sang usedvanlig oppriktig om dine foreldres skilsmisse og din fars tidlige død. «En tre-kvart barndom, bulkete og ødelagt.» Flere nye låter høres «naken» i denne forstand. De er personlige Stefanie-Kloß-sanger. «Jeg har aldri vært en med tynne Ben,» du avslører i «Amy», for eksempel.

Stefanie Kloß: Ja, det er noen totalt Stefanie øyeblikk på det nye albumet. «Amy» er en av dem. Amy virkelig eksisterer. Hun kom til meg etter en konsert for å fortelle meg at sangene våre gir henne mye styrke. Hun virket usikker. Hun sa at hun fant meg helt tøff. Jeg kunne ikke akseptere hennes beundring i det øyeblikket fordi jeg kjenner meg selv. Selvfølgelig, på scenen jeg jobber sterkt, fordi det er min greie, jeg føler meg komfortabel der, jeg er mest fin der. Jeg fotograferer ikke situasjoner der jeg ikke gjør det bra for Instagram.

For Amy er du en rollemodell fordi du utstråler selvtillit.

Stefanie Kloß: Amy minnet meg om meg da jeg var 14. Jeg var ikke en del av klikk av jenter med tynne Ben, med merkede klær og første venn. Jeg hadde en midt rolleog og ødelagte tips, og jeg har ikke gjort opp ennå. Jeg vil at unge mennesker som Amy ikke skal tro at alt som skjer på Instagram, er den virkelige verden, at Amy finner sin egen virkelighet.

Hennes far spiller en ledende rolle i det nye albumet. Han døde da du var 18. I sangen «i min hukommelse» du spør ham spørsmål: «hva ville du si, kunne du se meg? Si meg, kan du se meg? » De synger «og jeg sa til deg: som alltid til neste gang!». De kunne tydeligvis ikke si farvel til ham. Gjør du det med sangen nå?

Stefanie Kloß: det var lenge siden. Min far døde tre måneder før min ABI. Jeg måtte vokse opp veldig fort. På 18 år er du ikke forberedt på noe slikt. Tid faktisk helbreder noen sår. Minst du tror at du har funnet et godt sted for visse ting der de kan hvile uten å være konstant tilstede. Denne retrospektiv var egentlig ikke planlagt, men den slags skjedde fordi folk igjen under innspillingen, og jeg ble mor selv. Jeg lurer på hvilke minner jeg vil forlate med barnet mitt. Jeg derfor prøve å få tid med sønnen min så verdifullt som mulig.

Beundring for morens mot

«Min far var litt som meg,» beskriver du ham i «hånd på hjertet.» «Min far fortalte meg aldri hvor stolt han var av meg,» synger du. Var faren din en stille mann?

Stefanie Kloß: har. ler Han var en skaper og entertainer som brakte hele bygda sammen, som organiserte ting. I alle fall var det høyere enn roligere. Søsteren min og jeg har ganske mye av ham. Det er folk som kan fortelle sine barn direkte at de er stolte av dem. Han sa alltid til andre.

Nå er du en mor selv. Hva ville du gjøre akkurat som dine foreldre?

Stefanie Kloß: min mor en gang fant en sigarett boks i min søsters lomme. Hun var vel 14 eller 15. Min mor ventet på kjøkkenbordet til søsteren min kom hjem. Hun måtte sette seg. Da hun presenterte henne med sigaretter og sa: «Hvis du kan gjøre hele boksen nå, kan du fortsette å røyke.» Etter den tredje sigaretten, ble søsteren min så dårlig at hun lovte aldri å røyke igjen. Jeg tror en mor som går gjennom dette er kult. Jeg også synes det er sterkt at min mor ble skilt kort tid før turn, i en usikker tiden. Jeg ønsker å være like modig hvis jeg finner meg selv i en vanskelig posisjon.

Hva ville du gjøre annerledes fra foreldrene dine?

Stefanie Kloß: min far holdt lovende at vi ville gå til Frankrike på et tidspunkt-og ikke beholde den. Jeg vil gjerne se meg holde løftene jeg gjøre til barnet mitt slik at de føler at de kan stole på meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *