Berlin. En av dine nye låter er veldig trygt kalt «nå er jeg her». Hvordan kom du opp med det?

Ideen kom til meg gjennom musikken, da jeg hørte instrumental, en slik selvtillit kom rett ut av boksene. I denne sangen er det om over-overdrevet selvtillit med et kyss. I dag får du fortalt på hvert gatehjørne som du må bare finne deg selv stor nok, og da kan du gjøre alt. Det er sikkert sant til en viss grad. Det er derfor jeg endte opp med å bli sangerinne, fordi jeg har snakket lenge nok til at jeg kan gjøre det. Hvis du ønsker å være litt mer kritisk, passer det briljant med Trumps og Johnsons av denne verden. De gjør nettopp det og gå videre med en bred brystet og later til å ha svært enkle svar på svært kompliserte spørsmål. Dette er tull, selvfølgelig, men selv om det kommer ut at det er tull, de åpenbart fortsatt finne nok støtte. Dette er virkelig farlig.

Hvorfor ringte du ditt nye album «filter»?

Tittelen filtrerer ut alt som berører meg i livet. Den store kunsten er å utelate ting og fokusere på det essensielle. Jeg vil bruke dette albumet til å filtrere ut det beste av musikken min.

Det var første gang du skrev med andre låtskrivere, hvordan kom det om?

I dag har den en litt negativ touch når du skriver sanger med andre. Fra mitt synspunkt, men det er ideelt en styrke når musikken kobler mennesker. Men i verste forstand av filtrering, kan det skje at noe blir hvitkalkede. Jeg har ikke skrevet tekster med andre i årevis fordi jeg var redd for det. For meg, bare to ting kunne ha skjedd: enten ville jeg bare dyttet meg gjennom, eller jeg ville tillate andre å gjøre det, men da er det ingenting igjen av meg. Men nå, etter mer enn syv år med å lage musikk, ser jeg det litt annerledes. Vi skrev sanger med flere personer i et stort feriehus, og det var det beste som kunne skje med meg.

Bruk av filtre er også et stort problem på sosiale medieplattformer som Instagram.

Jeg føler meg litt som folk er nå mer tilbøyelig til å legge inn vanlige ting på Instagram. Men, selvfølgelig, det er fortsatt et spennende tema. Tross alt, selv de som skriver på flagget for å komme over ufiltrert, ikke bare ta et bilde, men tre til 300, hvorav en er da valgt. Men det er et filter. På den annen side, ville vi gå gale hvis vi ikke filtrere. I utgangspunktet finner jeg spørsmålet om hvordan å forme virkeligheten veldig spennende. Når jeg legger inn et bilde fra badstuen på en fredag og bare tre uker senere jeg legger det neste bildet av en strand, tror alle at jeg var på ferie i tre uker. Når jeg legger svært lite, folk antar jeg har ingenting å gjøre. Logisk, dens ‘ det annet vei i nærheten: Hvis jeg stolpe liten, jeg har en meget å gjøre.

Tim Bendzko: «det er mindre og mindre om dybde»
Bruker du for mye tid på nettet?

Sosiale medier er selvfølgelig et vanskelig tema når du ikke tenker på det lenger. Hver noen måneder får jeg fanget opp i det faktum at jeg virkelig gjøre noen ting på Instagram eller andre steder i hvert fritt sekund. Så er det faser der jeg redusere det. Noen ganger ser jeg meg selv sittende i sengen sent på kvelden og så spør jeg meg selv: «hvorfor gjør jeg dette her? Ingenting skjer nå.»

Hvorfor bruker du sosiale medier i utgangspunktet?

Jeg ville ha funnet det veldig spennende i det siste, hva hverdagen til en musiker ser ut. Jeg prøver å la denne flyte i litt på Instagram, slik at du kan se litt bak kulissene med meg. Folk lærte av «DSDS» at du kan spille inn et album på en dag-og det er ikke sant, selvfølgelig. ler I utgangspunktet, i mange områder av livet, har man inntrykk av at det er mindre og mindre om dybde, men hovedsakelig bare om overflaten. Hvis du ønsker å overføre dette til politikk nå, er holdningen til alle parter virkelig fortsatt: «Hvis AfD er Larm med så mange velgere, la oss bare ta over saker fra dem.» Jeg tror ikke du kan gjøre noe mer hjerne-cracking. Det legger bare til folkets stasjon. Som forbruker, jeg ser også i media at det er stadig bare om lys emner. Hvis noen Z-kjendis gjorde egentlig ikke trekke opp buksene på en fest, er det mye mer spennende i tilfelle tvil enn om noen noen gang ga noe vesentlig om seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *